CTE – zelena inovacija

CTE-ov novi zeleni projekat za održiviju budućnost

CTE – zelena inovacija

Ponašajući se etički i odgovorno, svjesni da naše aktivnosti i izbori imaju utjecaj na okolinu, ljude i društvo u kojem djelujemo.

Od Agende 21 u Riju 1992. do ciljeva Agende Ujedinjenih nacija 2030, sve je više dokaza koji ukazuju na to da je apsolutno neophodno preispitati našu stvarnost s ciljem održivosti donošenja odluka koje nas upućuju u tom smjeru.

Polazeći od ove svijesti, u razvoju i opskrbi svojih proizvoda i usluga, CTE je već nekoliko godina posvećen davanju doprinosa zaštiti okoliša i odgovaranju na nepredviđene potrebe tržišta za kamionskim platformama sposobnim za izvođenje urbanih aktivnosti održavanja sa smanjenom emisijom štetnih gasova i buke.

Put koji je započeo 2007. godine s prvom električnom platformom ZED 14 E na kamionu, zatim se nastavio s prvim električnim samohodnim platformama na gusjenicu (TRACCESS 170E i TRACCESS 230E), te 2016. godine sa teleskopskom platformom montiranom na kamion, na baterije. CTE B-LIFT 17E.

Vizija koja je osnažena stvaranjem posebnog projekta tvrtke pod nazivom GREEN INNOVATION koji će uključivati sve korporativne aktivnosti vezane uz područje održivosti.

Počevši od razvoja novih modela sa malim uticajem na životnu sredinu i karakteristikama pune električne energetske efikasnosti, a da bi slijedila ovaj cilj, kompanija je identifikovala Green-G – električna vozila kao idealnog partnera. Green-G – električna vozila, zapravo, dijele sa CTE važne vrijednosti kao što su inovacija i održivost, a slijedeći ovu pretpostavku, napravljen je razvoj projekta platforme montirane na električni kamion postavljene na potpuno električni kamion.

Projekt prototipa započeo je u jesen 2021. godine i bit će predstavljen tržištu u narednim mjesecima i bit će katalizator potpuno novog asortimana.

Ne fokusirajući se samo na finalne proizvode, već i podršku i učešće u zelenim događajima, ili održive izbore kao što je odabir dobavljača koji dijele istu viziju, iste vrijednosti i pažnju prema okolišu, kako bi postali partneri s kojima će rasti.

U sklopu ove strategije, g. Roberto Faggin se pridružio CTE timu sa zadatkom definiranja komercijalnog plana i uloge interakcije sa glavnim sagovornicima održivosti, od institucija do općinskih kompanija i velikih kompanija za iznajmljivanje za prezentaciju i promociju CTE Green projekat i stvaranje komercijalnih odnosa.

Marco Govoni, potpredsjednik CTE-a, direktor prodaje i marketinga, kaže: „Vjerujem da danas nije dovoljno istaći koliko je važno raditi na zaštiti naše planete i budućnosti novih generacija. Svi moramo da uradimo nešto više. CTE, u vezi sa novim Poslovnim planom, ima čast i obavezu da ne samo svojim zaposlenima, već i svojim kupcima ponudi najsavremenija i ekološki održiva rešenja. Zbog toga je – među raznim aktivnostima – posvećenost razvoju novog istinskog “potpuno električnog” prijedloga, koji stoga uključuje ne samo nadgradnju, već i potpuno električno vozilo koje ne prelazi 3,5 tone. Zadovoljstvo je i poželjeti dobrodošlicu u CTE tim posvećenoj osobi potpuno fokusiranoj u ovaj novi projekat kao što je Roberto Faggin, za kojeg sam siguran da će dati veliki poticaj širenju ne samo vrijednosti, već i duha inovacije koji je oduvijek bili u srži naše kompanije”.